Vær opmærksom på fartgrænser i forbindelse med kørsel med en trailer

Har du lige benyttet dig af leasing af brugt bil fra Tyskland, og har denne bil en trækkrog? Så skal du være opmærksom på fartgrænser i forbindelse med kørsel med en trailer. Hvis du aldrig har haft en bil med en trækkrog, og du derfor ikke har kørt med trailer før, bør du sætte dig ind i fartgrænserne for kørsel med trailer i forskellige zoner. Derved kommer du ikke til at ende med at gøre noget forkert, som kan koste dig dyrt. 

Kørsel med trailer og fartgrænserne

Der er forskellige fartgrænser for kørsel med trailer alt efter, hvor du kører henne. Det er en rigtig god idé, at du kender til disse fartgrænser, så du altid er klar over, hvor stærkt du må køre. Herunder kan du se fartgrænserne for kørsel med en trailer i forskellige zoner:

  • Når du kører i en byzone med trailer, må du køre 50 km/t. Hvis skiltningen tillader det, må du dog nogle steder køre maksimum 80 km/t.
  • Når du kører uden for byen med trailer, må du køre maksimum 80 km/t. medmindre, der er skilte med en lavere fart.
  • Når du kører på motorvej med trailer, må du køre maksimum 80 km/t. medmindre, der er skilte med en lavere fart.

Har du en tempo 100-godkendt trailer, må du maksimum køre 100 km/t. på motorvej og maksimum 80 km/t. på en lande- eller motortrafikvej.

Hvis du kører for stærkt med trailer, skal du være opmærksom på, at der er helt andre sanktioner for at overskride hastigheden.